Millaista on olla eläin?MILLAISTA ON OLLA ELÄIN?
Tekijä: Telkänranta, Helena
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (2016)
Tuotetunnus: 9789522225245


Päivämäärä:19.11.2016
Arvosana:
Otsikko:Uusin silmin
Arvostelu:Kirjan luettuaan alkaa katsella uusin silmin lemmikkiään sohvalla.Kirja haluaa tuoda esiin eläinten psyyken ja tunne-elämän mahdollisuudet. Tekijä onnistuu aika hyvin pitäytymään tutkimuksellisesti osoitetussa ajautumatta siihen loukkuun, että inhimillistäisi eläimiä tai projisioisi ihmiseläimen kykyjä muihon eläimiin. Tämä on hyvä yhteenveto viime vuosikymmenien tutkimustuloksista. Hyvin ja hauskasti kirjoitettu kirja. Ota käsiisi, jos haluat kuulla jotakin oikeasti uutta.

Päivämäärä:12.02.2016
Arvosana:
Otsikko:Millaista on olla eläin: suosittelen kaikille!
Arvostelu:Upeaa, että eläimistä tiedetään nykyään tämä kaikki ja että Helena Telkänranta kertoo sen helppolukuisesti ja jopa viihdyttävästi, mutta samalla tarkan asiallisesti. Kirja perustuu vankkaan tutkimustietoon, silti lukijaa ei rasiteta tiedejargonilla. SKS:n ammattitaitoisella toimitustyöllä lienee myös osuutta kirjan onnistumiseen. Ulkoasu erillisine kuvaliitteineen on selkeä.

Päivämäärä:26.02.2017
Arvosana:
Otsikko:Mielenkiintoisia tutkimuskuvauksia
Arvostelu:Kirjassa kuvataan elävästi jopa hykerryttävän hauskoja erilaisia koetilanteita,joilla selvitetään kirjan otsikon ongelmakenttää. Niitä olisi voinut olla enemmänkin. Muuta osaa tekstistä olisi voinut tiivistää,mutta ihan mielenkiintoista. Stereotyyppinen käsitys ihmisistä välillä harmitti. Meitä on moneksi eivätkä kaikki ole eläinten kiusaaja.

Päivämäärä:21.01.2016
Arvosana:
Otsikko:Hieno kirja
Arvostelu:Erinomainen kirja! Asiat esitetty kiinnostavasti ja ymmärrettävästi, huumoriakaan unohtamatta. Suomenkieli on kertakaikkiaan hienoa ja nautinnollista. Tuntee, että tekijä on kiinnostunut aiheestaan ja nauttii myös kirjallisesta ilmaisemisesta. Syytä onkin!

Päivämäärä:25.12.2015
Arvosana:
Otsikko:Millaista on olla eläin?
Arvostelu:Hieno kirja, jonka jokaisen eläinten ystävän soisi lukevan. Antaa paljon tietoa eläimistä ja etenkin oikaisee niitä virheellisiä käsityksiä ja tulkintoja, joita lemmikkien omistajat eläintensä käyttäytymisestä ja motiiveista tekevät.

Päivämäärä:23.02.2017
Arvosana:
Otsikko:Loistava kirja!
Arvostelu:Koko kirja kannesta kanteen täyttä asiaa. Selkeää ja helppolukuista tekstiä, jonka maallikkokin tajuaa. Erittäin mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu kirja!

Päivämäärä:27.11.2015
Arvosana:
Otsikko:Millaista on olla...
Arvostelu:Suosittelen kirjaa kaikille, jotka ty

Päivämäärä:09.02.2016
Arvosana:
Otsikko:Todella mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu!

Päivämäärä:14.11.2016
Arvosana:
Otsikko:Paras tietopaketti ikinä!