Eläin ja ihminen - Mikä meitä yhdistää?ELÄIN JA IHMINEN - MIKÄ MEITÄ YHDISTÄÄ?
Tekijä: Telkänranta, Helena
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (2016)
Tuotetunnus: 9789522227102


Päivämäärä:05.12.2016
Arvosana:
Otsikko:Ihmislajin synty ja kehitys
Arvostelu:Helena Telkänranta esittelee kirjassaan ihmisen aseman ja synnyn osana luontoa. Hän kuvaa eläinkunnan lisäksi myös nykyihmisen ominaisuuksien kehitystä ja vuorovaikutusta koko luonnon kehityksen eri vaiheissa. Tällainen tieto avaa perspektiiviä itse kullekin ominaisuuksiensa ymmärtämiseksi, ja tuo virikkeitä oman elämän näkemiseen osana koko maailmaa ja luontoa. Kirjassa asiat esitetään selkeästi omina kappaleinaan. Siinä on myös paljon uusia tutkimuksellisia näkökohtia ja ideoita.

Päivämäärä:14.11.2016
Arvosana:
Otsikko:Kaivattu jatko-osa Millaista on olla eläin?- teokselle
Arvostelu:Helena Telkänrannan eläinten oppimista, kognitiota ja tunteita käsittelevät kirjat ovat parasta, mitä eläimiä käsittelevän tietokirjallisuuden saralla on tapahtunut. Syvällistä ja ajankohtaista tietoa helppolukuisessa muodossa. Kirjaan on koottu viimeisin tieto nopeasti eteenpäin harppovasta eläinten käyttäytymistutkimuksesta. Monet vanhat käsitykset saavat kyytiä ja arvoitukset ratkeavat.

Päivämäärä:30.01.2017
Arvosana:
Otsikko:Lisää tällaisia suomenkielistä tietokirjallisuutta!!
Arvostelu:Jokaisen suomalaisen - vähintäänkin jokaisen peruskoululaisen/lukiolaisen - tulisi lukea tämä kirja. Se on yleistajuinen, ajatuksia herättävä ja luutuneita käsityksiä ravisteleva tietokirja ihmisen ja muun eläinkunnan yhteisistä kognisista kyvyistä ja tunteista. Teoksen kieli on sujuvaa, helppolukuista ja virheetöntä suomea.

Päivämäärä:30.11.2016
Arvosana:
Otsikko:Asiaa eläimistä
Arvostelu:Kirjoittajan aiempi kirja on tuttu, ja tämä oli vähintäänkin yhtä hyvä. Jokaisen pitäisi lukea tämä kirja ja huomata miten älykkäitä eläinlajit oikeasti ovat.

Päivämäärä:02.06.2017
Arvosana:
Otsikko:Jämäkkää ja koskettavaa faktaa
Arvostelu:Sujuvaa, sydäntä riemastuttavaa luettavaa. Suosittelen kaikille, ihan kaikille lukutaitoisille. Hyvä lahjakirjakin ihan ikään katsomatta.

Päivämäärä:09.10.2017
Arvosana:
Otsikko:Kiva
Arvostelu:Kaikesta (eläinten tunne-elämän puolella) en ollut samaa mieltä ...